وبلاگ :
گل دختر
يادداشت :
آزاد باشيم يا نباشيم؟!
نظرات :
1
خصوصي ،
16
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
صنم.ر.
به اين نوشته ي شما چند نکته وارد هست. من کوتاه مي کنم حرف را و فقط ? نکته/سؤال مطرح مي کنم:
?) از متن شما برداشت ميشه که "آزادي" به معني "اجبار" به فعاليت اجتماعي هست. اين درست نيست. "آزادي" يعني شما حق انتخاب داريد و اگر فکر مي کنيد راه آسان و مناسب شما ماندن در خانه و رسيدگي به امور خانه هست مي تونيد به اون روش زندگي کنيد. اگر هم فکر مي کنيد که راه مناسب براي شما، با وجود سختيهايي که قطعا داره و کسي منکرش نيست، حضورپر رنگ تر و فعال تري در اجتماع هست، باز هم امکانش را داشته باشيد که "در حد استعدادهاتون" فعاليت کنيد و جنسيت شما مانع پرورش استعدادهاي شما نمي شه. اميدوارم قبول داشته باشيد که وقتي خداوند در وجود کسي استعدادي را قرار داده، همان حکمتي در اون بوده و اون استعداد هم بخشي از فطرت اون فرد هست...
?) با استناد به متن خودتون، و انتساب به سيره ي نبوي و کلام امام علي (بزرگترين جهاد زن، «همسرداري»)، اگر همسر شما خواهان حضور برجسته و فعال شما در اجتماع باشه تکليف چيه؟ بسياري از خانواده ها از نظر مالي نياز به در آمد زن و مرد در کنار هم دارند. علاوه بر اون، در دنياي امروز بسياري از آقايون علاقمند هستند که همسرشون خيلي قوي و جدي در جامعه فعاليت داشته باشه و به هيچ وجه علاقه اي به خانه نشين بودن همسرشون ندارن و علتش نياز مالي خانواده نيست. من حتا زوجي را مي شناسم که اين موضوع علت جدايي اونها بود. در چنين مواردي ( که اين اين روزها به وفور هم ديده مي شه)، آيا اين حضور پور رنگ و جدي در اجتماع بخشي از "همسرداري" حساب نميشه؟
پاسخ
از اينکه متن رو دقيق خونديد متشکرم. از يه ديدگاه، اين آزادي تعبير ميشه به همون اجبار. اما اجباري که فرد براي خودش، يا فرهنگ عمومي جامعه براي فرد ايجاد ميکنه. که اينها همه برميگرده به تعريف ما از پيشرفت و رشد و مفاهيمي از اين دست. که انشالله توي پست بعدي و در اولين فرصت بهش ميپردازم که اين در واقع جواب بخشي از سؤال دوم هم هست که به اجبار همسر براي حضور فعال در جامعه مربوط ميشه. البته حتما دقت داشتيد که هم توي اين مطلب و هم مطلب مرتبط قبلي، حضور خانمها رو نفي نکردم، خصوصا در انتهاي مطلب پيشين به همين مسئله که امروز گاهي به جهت رفع نياز مالي خانواده، هر دو همسر مجبور به اشتغالاند، به اين موضوع اشاره شد. اما دليل اين نيازمندي مالي چيه و مشکل کار و اشتغال فعلي جوامع کجاست، يکي از اون عوامل، همين حضور نه چندان مفيد خانمهاست در مشاغل و جايگاههايي که مال آقايون هست! اين اشاره رو داشته باشيد، شايد بعدا در موردش توي يه پست جديد نوشتم :)