سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چگونه در مصاحبه ورودی حوزه شرکت کنیم؟

ارسال‌کننده : گل دختر در : 97/3/11 5:9 عصر

معمولا هر سال حوالی همین ایام که #مصاحبه_جامعه_الزهرا شروع می­شود پیام­ها وکامنت­هایی برای راهنمایی در خصوص موفقیت در مصاحبه دریافت می­کنم. راستش من متخصص مصاحبه نیستم و مصاحبه حوزه هم تنها یک بار برای سطح دو آن هم حدود دوازده سیزده سال پیش و یک بار هم سطح سه حدود چهار سال پیش شرکت کرده ام و بدون اینکه استرس مصاحبه داشته باشم قبول شدم. البته تجربه مصاحبه جدی­ام بیش از این دو مورد است و هر کدام به دلایلی به خاطره ای شیرین تبدیل شده. برای مصاحبه دکتری که کمی نگران بودم از بعضی اساتیدم که می­دانستم تجربه مصاحبه­گری داشته­اند مشورت خواستم. از قرار معلوم مصاحبه هم فوت و فن خودش را دارد، گرچه همیشه برایم به سادگی گذشته اما دوستانی هم داشته­ام که چند سال متوالی در مصاحبه حوزه رد شده­اند و دیگر هیچ­وقت پایشان به حوزه باز نشد. با این تفاصیل بخواهم چند توصیه به افرادی که در آستانه مصاحبه شدن هستند بگویم حتما و اکیدا مورد اول هدف­داشتن و اعتماد به نفس است. هیچ­ نهاد و موسسه­ای نمی­پسندد که شما خواب­زده شده باشید یا اتفاقی گذرتان به آنجا افتاده باشد و حالا پشت میز مصاحبه نشسته باشید. ایده­آل­ترین حالت این است که آنجا نشستن آمال و آرزویتان بوده، مدت مدیدی برای رسیدن به آن تلاش کرده باشید و هر آنچه هستید و افقی که برای آینده زندگی­تان دارید با اعتماد به نفس ابراز کنید. دقت کنید که دروغ و تظاهر اینجا اصلا جایی ندارد و ضدارزش است. حتی اگر تبحر بالایی در این موضوع داشته باشید، جدای از غیراخلاقی بودنش، بالاخره در مصاحبه هم نشد در طول تحصیل دستتان رو می­شود و خودتان نمی­توانید ادامه دهید.

یادم هست قبل از مصاحبه جامعه چند تا از دخترها داشتند تند و تند رساله می­خواندند و با هم مرور می­کردند. نمی­گویم مخصوص مصاحبه مطالعه کنید؛ اما دست­کم دانسته­هایتان قبلی­تان را مرور کنید تا جواب­های لغزان شما به یقین تبدیل شوند. اطلاع از اخبار و حوادث اخیر ایران و جهان، آخرین صحبت­های رهبر انقلاب یا امام جمعه شاید به کارتان بیاید. هرچند معتقدم تا این اخبارو اطلاعات و پیگیر بودنشان به جان کسی ننشسته باشد نمی­تواند در مصاحبه تظاهر به دانایی کند.

همه سوالات مصاحبه هم ارزش پاسخ دقیق و کامل ندارند. گاهی سوال فقط برای این پرسیده می­شود که مهارتهای جنبی شما را بسنجد. خودتان را درگیر کلمه به کلمه سوال نکنید. مصاحبه دانشگاه امام صادق که شرکت کرده بودم ازم پرسیدند چند وزیر داریم؟ طبعا جواب این سوال را نمی­دانستم. جواب دادم به تعداد وزارت خانه­ها. پرسیدند خب حالا چند وزارتخانه داریم؟ گفتم می­توانیم با هم بشماریم: آموزش و پرورش، علوم، .... خندیدند و گفتند کافی است!

در مصاحبه حوزه، بعضی سوالات حتما پرسیده می­شوند. مثل اینکه هدفتان از طلبه شدن چیست؟ سعی کنید پاسخ این سوال را از پیش آماده داشته باشید و یکی دو جمله طلایی و نغز هم به خاطر بسپارید. احتمال زیاد از شما بخواهند بخشی از قرآن را هم قرائت کنید. این روزها فرصت خوب برای تمرین است. اگر جای خاصی را مشخص نکردند و اختیارش با خودتان بود سوره­ای از قرآن که می­دانید تسلط بیشتری دارید را باز کنید. به طور کلی معمولا مصاحبه­ها دو بخش دارند. یک بخش مصاحبه علمی و دانشی است و بخشی هم سنجش اهداف و انگیزه. عموم افراد نسبت به بخش اول نگرانی بیشتری دارند؛ در حالی که من اگر روزی در جایگاه مصاحبه­گر قرار بگیرم برای بخش دوم اهمیت بیشتری قائل خواهم بود. زیرا علم و دانش قابل ارتقاست اما روحیه و انگیزه را به سختی می­شود به کسی تزریق کرد. حسابتان با خودتان صاف باشد. اگر دانشگاه قبول نشده­اید و می­خواهید حوزه بروید، اگر از سر کنجکاوی دوست دارید طلبه شوید یا هر دلیل دیگری جز علم­آموزی در مسیر دین دارید، انتظار یک مصاحبه درخشان یا مهارت کتمان حقایق نداشته باشید. در یک جمله بخواهم بگویم: «قوی باشید، خودتان باشید و به خدا توکل کنید.»




کلمات کلیدی : جامعه الزهرا، حوزه، مصاحبه، حوزه خواهران، مصاحبه جامعه الزهرا

الکسا